KOLEKSI CERITA LAWAK DAN LAIN-LAIN with Sabahan Slang! :D Sumber original atau dari internet

Wednesday, 26 June 2013

EDISI LUCU (Sabahan Version):Kisah Rumit Pasangan Suami dan Isteri



Cerita 1

Laki telefon,
"Dear... sini sy kadai kaling ni.mkn roti talur..ko inda mo kirim apa2 ka?"
Bini jawab,
"ish..inda mo la.sy diet bh ni syg.."
Laki pun balik rumah, guyang tangan inda bili apa2..
Sampai rumah, tengok bini tarik muka moncong..siap lg mrajuk tu..trus lari msuk dlm bilik..
Bila laki tanya balik,
"nah..ko jg ckp td inda mo minta kirim apa2.."
Bini jawab,
"mimanglah bha enda mo apa2..tp klu syg kasi beli apa2 ja..sy mkn jg bha tu"

Heiyerr..bini sy ni ah..mana satu bha yg btul ni..

-----------------------------------------------------------------
Cerita 2

Laki telefon bini,
Dear,petang ni ko mo masak apa?
Bini jawab,
"Alaaahhh.... Hari-hari pun mo masak.. penat la sy ni syg..nti balik kerja.ko singgah la mana2 kadai mkn ah"
Laki pun balik dr kerja,trus singgah kadai kaling...mkn nasi beriyani sama kari lembu lg tu..kenyang trus..smpai rumah..tiba2 bini teriak panggil suruh mkn.
"nah syg..sy msk makanan pebret ko ni...kangkung belacan ,sambal ikan bilis pedas,ikan masin campur bambangan sma sup ham choi cmpur ayam..bha.makan la ah"
Si laki pun terbeliak mata dia pandang suma tu makanan di atas meja..sdgkan dia tlampau kenyang sda ni..
Merajuk lagi si bini..tidur di ruang tamu la lagi ni mlm..
"Dear. ko ni ada masalah mental ka atau berhalunisasi ni?

----------------------------------------------------------------
Cerita 3

Bini tegur si laki pada waktu cuti,
Syg..ko ni ah..asal ja ko duduk di ruang tamu..mesti bersepah..syg enda tau ka betapa pnat sy kasi bersih ni rumah..
pigi la bha kluar jalan2....pigi memancing ka..men futsal ka...bha.pigi lah ko..sy mo luangkan masa sma anak2 ja ni di rumah..
Punyalah si laki bkn main happy lg..sudah packing peralatan memancing.joran..tukar baju..bw handphone,ambi kunci kereta...trus pergi kereta...nah..sana la brdiri si Bini sama anak2..sudah bersiap .pakai baju lawa.

"syg..kami mo ikut..buli ka?"

----------------------------------------------------------------
Cerita 4

Bini membebel,
"yang..ko ni dr smlm lg..tingu tv ja..ko enda kasihan ka sama sy..tingu tangan sy.mengelupas sda..sbb cuci kain ja..ko pigi la bha tulung lipat kain ko tu sna dlm bilik sebelah tu..tinggi mcm buki sda ..byk sda tu"
Si Laki pun dgn muka masam trus masuk ke dlm bilik sebelah.lipat kain..tidak lama kemudian.si bini spy dr celah pintu..punya dia terkejut...
"anduiii..pa ni syg? apa mcm ko lipat kain ni?" ni sudut baju sebelah kiri sma kanan mana balance ni?npa kolar baju ni ko lipat dlm?knpa gia spender ko ni ko lipat tiga?
knapa? why? nokuro?"

---------------------------------------------------------------
Cerita 5

Bini minta tlng kasi pakai baju sma tu anak diort..
"syg..nah..si boboy..tolong kasi pakai dia baju..sma pampers..sma mo kasi mandi si ondu dlu lg ni.."
Si Laki bertanya,
"mana satu baju mo kasi pkai dia ni dear? ada lima bakul ni baju dia.."
Bini jawab,
"kasi pakai ja bha mana2 baju..bkn jg kita mo jalan pun..teda jg org lain mo tingu.."
Bila bini tingu si boboy
"odoiii..syg..apa stail pkaian ko kasi pakai si boboy ni yang?npa tu sluar warna kuning,baju warna mirah pula?nti klu urang nmpk..nanti dia ingat anak kita ni sami oh...alaaaa rayang...

Share:
Location: Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

3 comments:

Total Pageviews

Stand By Me :)

Networked Blogs

Blog Archive

Pages